picture

За Биопрограма

Фирма Биопрограма ЕАД е основана през 1993 г. в София, България. Нейният изпълнителен директор е  бивш председател на Българската Асоциация на Билкарите и Гъбарите. Централният офис на фирмата се намира в село Доброславци, което е разположено в покрайнините на София и е известно като екологично чист район без индустриални замърсявания.

Към настоящия момент Биопрограма е водещ производител на чай, и е сред основните производители на пакетирани билки за аптечната мрежа в България. Фирмата предлага на пазар и серия от хранителни добавки “Биопрограма live”. Пазарно проучване сред пълнолетното население на България, проведено през месец септември 2010 разкрива, че 74% от анкетираните консумират продуктите на БИОПРОГРАМА. Освен това Фирмата е един от най-големите български износители на билки, сушени плодове, подправки и лечебни растения за фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост в западна Европа и САЩ.

С цел да гарантираме качеството на нашата продукция фирмата е сертифицирана и поддържа стандартите ISO 9001-2015 и IFS,  както и други Европейски стандарти свързани с безопасността на храните.

Фирмата разполага с модерна техника свързана с целия процес за преработка на суровините, от тяхното засаждане до крайния продукт. Земеделска техника за обработка на култивираните насаждения, сушилни, машини за овлажняване, рязане и пресяване на билките, работят в седемте бази на Биопрограма в различни региони на България.

Оптималните технически параметри на тези машини гарантират високото качество на нашите суровини, което ги прави добре приемани от нашите чуждестранни партньори, а също така притежават отлични характерисики за влагане в крайните ни продукти. За пакетирането на чая и останалите продукти на Биопрограма използваме съвременни италиански и немски машини с цел поддържане на висок Европейски стандарт. Ние наблюдаваме и контролираме производствения процес в детайли от отглеждането и събирането на суровините до готовия продукт. Биопрограма разполага и със собствена лаборатория за анализ на качеството на всяка партида.

През 1993 г. стартирахме с 4 вида билкови чайове, а сега произвеждаме широк спектър от над 60 вида чай, които могат да се разделят в няколко основни групи: Билкови моно чайове, Смесени билкови чайове, Плодови чайовена билкова основа, Функционални чайове, Моно чайове и високия клас Премиум. Опаковани в кутии от по, 20 и 10 филтърни пакетчета, чая с марката Биопрограма вече може да се намери и в модерна опаковка с конец и външно пликче - серия Премиум. Фирмата предлага и дървени кутии за чай, подходящи за заведения, офиси и ресторанти.

През 2003 г. Биопрограма пусна в аптечната мрежа повече от 60 вида пакетирани билки и смеси. Те могат да бъдат намерени в опаковка от двуслойни хартиени пликове. Така пакетирани билките имат по голяма трайност и по-добро съхранение.

През 2004 г. създадохме серията от хранителни добавки “Биопрограма live” , която се разпространява успешно в аптечната мрежа. Тази серия е съставена от продукти под формата на тинктури, като едни от най-популярни продукти от серията са “Златен корен” (Rhodiola rosea), “Ехинацея” (Echinacea purpurea) и натуралния екстракт от грейпфрут - “Биоцитрин”. За всичките продукти от серията хранителни добавки “Биопрограма live” е характерна високата концентрация на натурални съставки в съдържанието им.

Нашата основна цел е да направим достъпни за клиентите знанията ни за лечебните свойства на билковите чаеве, хранителните добавки и билките като цяло и да подобрим качеството им на живот по един здравословен и естествен начин, като намалим вредните въздействия от ежедневието. Биопрограма вече е създала свои собствени традиции в производството и търговията с билки и билкови продукти и е доказала своите качества, като стабилен бизнес партньор на българския и международния пазар. Всепризнатото високо качество на продукцията е донесло на компанията множество награди и отличия както в България така и по света.

През 2017 година Биопрограма ЕАД спечели проект за „Изграждане на цех за преработка на медицински и ароматни култури.“, финансиран от Програма за развитие на селските райони, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.